ΣΧΕΤΙΚΑ


Το Grafo ex Machina είναι ένα ιστολόγιο, με ιδιαίτερο γούστο και περιεχόμενο που δεν είναι συνηθισμένο στα ελληνικά blog.

"Γράφω, από μηχανής" είναι η παράφραση που γεννήθηκε από τον πασίγνωστο αρχαιοελληνικό θεατρικό όρο "από μηχανής θεός" που μεταφέρθηκε στα λατινικά ως "deus ex machina" και της λέξης γραφομηχανή. Η παράφραση αυτή έγινε ο τίτλος του ιστολογίου, τίτλος ελληνικός, γραμμένος στα λατινικά για να μεταφέρει ένα κοινό μήνυμα.

Στο ιστολόγιο αυτό μιλάμε για γραφομηχανές, τις θαυμάζουμε, τις σχολιάζουμε και κυρίως τις χρησιμοποιούμε με τρόπους παλιούς και νέους. Οι μηχανές αυτές που άντεξαν στο χρόνο και σε πείσμα των νέων τεχνολογιών εξακολουθούν να συναρπάζουν και να χρησιμοποιούνται από συγγραφείς, καθηγητές, καλλιτέχνες αλλά και απλούς χομπίστες ή συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, δίνουν την αφορμή για μια δημιουργική επιστροφή με τεράστιο ενδιαφέρον.

Με αφορμή τις δικές μου αναζητήσεις και πειραματισμούς στις γραφομηχανές και με έμπνευση από αυτές, ελπίζω το ιστολόγιο να γίνει τόσο μια όμορφη γωνιά για αυτό που αγαπάμε, όσο και δημιουργικό εργαλείο. 

Σας καλωσορίζω!

Δημήτρης