9+1 τρόποι να χρησιμοποιήσετε μια γραφομηχανή σήμερα

Πολλοί με ρωτούν τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος με μια γραφομηχανή σήμερα, στην εποχή των ατελείωτων ψηφιακών ευκολιών ή και πιο γενικά γιατί να επιλέξει μια αποκτήσει μία. Σκέφτηκα το πρώτο σκέλος αυτής της ερώτησης και συγκέντρωσα ωραίες, κατά τη γνώμη μου, ιδέες για να χρησιμοποιήσετε σήμερα μια γραφομηχανή, είτε αποφασίσετε να την αποκτήσετε σαν ένα vintage αντικείμενο που απλά σας ιντριγκάρει, είτε έχετε ήδη μία στο σπίτι, παρατημένη για χρόνια σε κάποιο πατάρι ή αποθήκη. 

Είναι 9 + 1 ιδέες που μπορείτε όλοι να εφαρμόσετε, φτάνει να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να το χαρείτε. Ας τις δούμε. 

1) Ξεκινήστε αλληλογραφία.

Κάποιοι από μας, είχαμε φίλους δι' αλληλογραφίας παλαιότερα. Δεν είναι πολύ ωραία ιδέα να στέλνουμε και σήμερα γράμματα σε ανθρώπους που αγαπάμε; Από την άλλη, η διαδικασία να γράφεις ένα γράμμα, με το χρόνο, τη σκέψη και την ψυχική ενδοσκόπηση που απαιτεί, ξεκλειδώνει συναισθήματα και σκέψεις που σε καμία περίπτωση δεν θα ερέθιζε σε τέτοιο βαθμό ένα "ευκολότερο" ψηφιακό μήνυμα.

2) Γράψτε ερωτικές επιστολές.

Είπαμε και πριν, αφήστε τα άψυχα μηνύματα στο messenger και στο instagram και δείξτε το ενδιαφέρον σας προς το έτερον ήμισυ (ή το υποψήφιο έτερον ήμισυ) με τον πλέον ρομαντικό τρόπο. Ένα γράμμα όμορφο και τυπωμένο απ' τα χεράκια σας θα κάνει αναμφίβολα τον/την αποδέκτη του να νιώσει πολύ ξεχωριστός/ή. Μάλιστα, τα παλιά χρόνια, κάποιες κοπέλες που έγραφαν στον αγαπημένο τους, έβαζαν στο γράμμα και λίγο από το άρωμά τους. Πόσο υπέροχο! Και αν ζείτε έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, περάστε στην επόμενη ιδέα.

3) Γράψτε "απειλητικά" μηνύματα! (για πλάκα, φυσικά)

Αισθάνεστε απόγνωση ή απελπισία; Η γραφομηχανή θα σας βοηθήσει να ξεσπάσετε σε μεγάλο βαθμό χτυπώντας ένα ένα τα γράμματα. Επίσης, δημιουργήστε σύντομα γράμματα ή spooky προσκλήσεις για ένα θεματικό πάρτι, για το halloween, για ένα κυνήγι θησαυρού, για μια έκθεση ή παρουσίαση που θέλετε να έχει ένα ξεχωριστό χρώμα.

4) Ξεκινήστε να γράφετε μια ιστορία.

Ναι, γιατί όχι; Εξασκήστε το ταλέντο σας στο γράψιμο ή ανακαλύψτε μια πτυχή του εαυτού σας που δε γνωρίζατε ως τώρα. Η γραφομηχανή, με τον πιο αργό ρυθμό που επιβάλλει στο γράψιμο, δίνει περισσότερο χώρο στη σκέψη και τη φαντασία. Δημιουργήστε από μικρές ιστορίες για τα παιδιά σας μέχρι διηγήματα ή και κάτι πολύ πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο που, ασχέτως κατάληξης, θα σας προσφέρει τη μοναδική χαρά της δημιουργίας.

5) Καταγράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο.

Η καταγραφή καθημερινών σκέψεων σε ένα ημερολόγιο παραμένει μια αρκετά αγαπητή συνήθεια από πολλούς ανθρώπους μέχρι και σήμερα. Η γραφομηχανή θα δώσει στην πολύ προσωπική και εσωτερική αυτή στιγμή έναν πιο ...τελετουργικό τόνο που σίγουρα θα ανανεώσει και το δικό σας ενδιαφέρον.

6) Χρησιμοποιήστε την για βιβλίο επισκεπτών σε γάμο ή άλλη τελετή.

Υπέροχη ιδέα, δε συμφωνείτε; Τοποθετήστε τη γραφομηχανή σε ένα όμορφα στολισμένο τραπεζάκι στο χώρο της δεξίωσης ή όπου αλλού θα βρεθούν οι καλεσμένοι σας και προτρέψτε τους να τυπώσουν τα δικά τους μηνύματα για την ξεχωριστή σας αυτή μέρα. Να είστε σίγουροι, η γραφομηχανή θα κλέψει την παράσταση! Στο τέλος, θα έχει δημιουργηθεί ένα θαυμάσιο βιβλίο επισκεπτών που μπορείτε να βιβλιοδέσετε και να κρατήσετε για πάντα. 

7) Δημιουργήστε μοναδικές ευχετήριες κάρτες.

Τυπώστε όμορφα μηνύματα σε γιορτινές κάρτες για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή προσωπικές και ονομαστικές γιορτές, χρησιμοποιώντας και το κόκκινο μελάνι της γραφομηχανής. Ιδανικά, συνδυάστε ένα δακτυλογραφημένο μήνυμα με λίγες λέξεις στο τέλος γραμμένες με το χέρι ή την υπογραφή σας.

8) Φτιάξτε ετικέτες, καταλόγους και λίστες για το σπίτι.

Ετικέτες για βαζάκια, συρτάρια, κουτιά αποθήκευσης, για κλασέρ και ντοσιέ, καταλόγους με τις ελλείψεις ή γενικώς για τα ψώνια σας, ένα βιβλίο με τις αγαπημένες σας συνταγές, λίστες δώρων για τις γιορτές... μια γραφομηχανή μπορεί να βρει χίλιες δυο χρήσεις για το σπίτι σας και την κάθε μέρα. 

9) Δωρίστε μια γραφομηχανή. 

Μπορείτε σίγουρα να φανταστείτε την έκπληξη στο πρόσωπο κάποιου που θα λάβει ένα τέτοιο δώρο. Ειδικά αν έχετε κάποιον φίλο που πιστεύετε ότι θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει κιόλας, εκτός από το να την έχει απλά ως ένα αντικείμενο με το οποίο θα δημιουργήσει μια πολύ ζεστή γωνιά στο σπίτι του. 

10) Ε, σκεφτείτε και κάτι μόνοι σας. 

Όλα από μένα τα περιμένετε πια; Έχετε στα χέρια σας κάτι τόσο ξεχωριστό και δυνατό, όπως μια γραφομηχανή. Από μόνο του αυτό γεννά ιδέες και έμπνευση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια