Βιβλία για ...γραφομηχανόβιους!


Το βιβλίο μπορεί να συντροφεύει εξαιρετικά την κάθε μας στιγμή, γι' αυτό και εδώ επέλεξα για σας όμορφα βιβλία με θέμα, τι άλλο, τις αγαπημένες μας γραφομηχανές. Καλαίσθητες, προσεγμένες εκδόσεις που υπόσχονται να σας κρατήσουν καλή συντροφιά, να ξεκλειδώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, αλλά επιπλέον αποτελούν ιδανικές προτάσεις και για δώρο. Πάμε να τα ξεφυλλίσουμε.


Richard Polt
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του είδους, το θαυμάσιο βιβλίο του συλλέκτη, συγγραφέα και καθηγητή φιλοσοφίας, Richard Polt, καταγράφει την επιστροφή και την αυξανόμενη δημοφιλία των γραφομηχανών στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα με νέα έμπνευση και "φωτιά" όλους όσους ακολουθούν την "επανάσταση". 382 σελίδες.


Καλοφτιαγμένο λεύκωμα 208 σελίδων που μας ξεναγεί με τον δικό του τρόπο στην ιστορία των γραφομηχανών, παρουσιάζοντάς μας τα ογδόντα πιο ξεχωριστά μοντέλα που κυκλοφόρησαν, από την πρώτη ιστορική μηχανή των Sholes & Glidden το 1874 έως και τις μοντέρνες ηλεκτρικές γραφομηχανές της δεκαετίας του 1960. Το βιβλίο προλογίζει ο αγαπημένος ηθοποιός και γνωστός συλλέκτης γραφομηχανών, Ton Hanks.







Tony Allan


Τι είναι αυτό που κάνει τις γραφομηχανές να είναι "της μόδας"; Τι είναι αυτό που μαγνητίζει όλο και πιο πολλούς νέους ανθρώπους να γοητεύονται και να αρχίζουν να χρησιμοποιούν μια γραφομηχανή. Αυτά και άλλα πολλά εξερευνά το βιβλίο του Tony Allan, που μέσα από σύντομες δόσεις ιστορίας, επικεντρώνεται στη θέση των γραφομηχανών στο σήμερα και το τώρα.







Martyn Lyons


Το βιβλίο αυτό επικετρώνεται στη βαθιά και πολλές φορές παθιασμένη σχέση που ανέπτυξαν συγγραφείς με τις γραφομηχανές τους από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και την εποχή που ο υπολογιστής αντικατέστησε σταδιακά την μηχανική δακτυλογράφηση. Τζακ Κέρουακ, Άγκαθα Κρίστι, Χένρι Τζέιμς και Τζόρτζ Σιμενον, είναι μερικοί μόνο από τους σημαντικούς συγγραφείς τα παραδείγματα των οποίων αναλύονται στις σελίδες του βιβλίου, το πώς δημιουργούσαν τα έργα τους και τις ξεχωριστές ρουτίνες γραφής που ακολουθούσαν. 



Βιβλία με χρωμοσελίδες

Για το τέλος αφήσαμε τις χρωμοσελίδες, που έχουν εξελιγχθεί σε μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Τα δύο βιβλία που ακολουθούν σας προκαλούν να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη, χρωματίζοντας τις δικές σας vintage γραφομηχανές στους συνδυασμούς που σας αρέσουν.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια